BRON: Veenendaalse krant.

Ontmoetingshuis Onder Ons winnaar van De Lampion

14-12-2018, 08:37 | Van de redactie

VEENENDAAL Ontmoetingshuis Onder Ons is de winnaar van De Lampion 2018. Burgemeester Piet Zoon reikte donderdagavond de vrijwilligersprijs uit in de Basiliek. De andere twee genomineerden waren Jos Schilte en Stichting Buitenzorg.

Jan en Jannie Roelofsen hebben Ontmoetingshuis Onder Ons in februari 2014 geopend. De grote betrokkenheid en de inzet van de vrijwilligers bij diverse activiteiten vindt de jury bewonderenswaardig. Onder Ons organiseert diverse activiteiten, zoals koffieochtend ‘het onderonsje’, naailes voor minima, moslims in gesprek met christenen, haken en breien, autisme café, bingo voor minima, therapie voor zieken, schilderen voor minima. Ook het maaltijdproject Kom onder Ons wordt al vijf jaar georganiseerd door vrijwilligers.

VOL LOF Ismael Zerkani, voorzitter van de jury van De Lampion, sprak over Ontmoetingshuis Onder Ons: ,,De jury is vol lof hoe Onder Ons omgaat met het leggen van verbinding. Het gaat de oprichters om de ontmoeting en niet om de hoeveelheid. Daarnaast tracht de organisatie zoveel mogelijk verschillende culturen en doelgroepen van jong tot oud met elkaar te verbinden.”

LAMPION De vrijwilligersprijs had dit jaar als thema: ‘Verbinding’. Na het overhandigen van ‘De Lampion’ sprak de burgemeester zijn waardering uit aan alle Veenendaalse vrijwilligers en in het bijzonder de vrijwilligers van Onder Ons. ,,Als er behoefte is aan een bezoekje of bij ziekte worden de ouderen ook thuis bezocht door de vrijwilligers. Onder Ons doet veel om het isolement van eenzame mensen tegen te gaan.”

De vrijwilligersprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie, -project of vrijwilliger die veel heeft betekend voor de Veenendaalse samenleving. Het was dit jaar de tiende keer. De grote Lampion met daarop alle winnaars van de afgelopen jaren is te bewonderen in de centrale hal van het gemeentehuis.

https://veenendaalsekrant.nl/lokaal/ontmoetingshuis-onder-ons-winnaar-van-de-lampion-525910